Verf

De top 7 manieren om te schilderen als een professional

Wacht op droog weer

Vochtigheid betekent druppelen en langzaam drogen, dus schilder niet op een regenachtige dag. Als je moet schilderen als het vochtig is, neem dan de tijd – en profiteer van langzaam drogende verf om je fouten te corrigeren voordat je verder gaat met de volgende laag. Maar werk niet te veel, anders wordt het weergegeven wanneer u klaar bent.

Voer een grondige visuele inspectie en voorbereiding uit

Eventuele gebarsten, schilferende of afbladderende gebieden moeten licht worden geschuurd of geschraapt (en vervolgens grondig worden gespoeld) voordat nieuwe primer en verf wordt aangebracht, omdat het gewicht van de nieuwe laag de oude verf los zal trekken.

Koop hoogwaardige borstels, rolhoezen en schilderstape

en schilderstape

Als je van grote verf houdt, wil je zeker geen centen knijpen in de applicatie. Goede penselen en rolafdekkingen bieden een uitstekende dekking, zodat u geen tijd en verf verspilt aan opnieuw aanbrengen, en high-end schilderstape is de echte deal als het gaat om het afdichten van druppels en vervaagt.

Ken je dutje

Hoe meer textuur je muren hebben, hoe dikker het dutje dat je op je rolhoes wilt, zodat het in spleten kan reiken en volledige dekking biedt. Maar als je te dik wordt, kun je eigenlijk textuur creëren waar je het niet wilt, dus wees voorbereid om je verkoper details te geven over wat je aan het schilderen bent.

Bescherm alles wat u niet wilt schilderen

U zult nooit spijt krijgen van de tijd die u besteedt aan het bedekken van vloeren, meubels en hardware voordat u aan een verfproject begint. Dropdoeken zijn een must en kleine plastic sandwichzakken die met tape zijn vastgezet, zijn een gemakkelijke manier om deurknoppen te beschermen.

Verwijder lichtschakelaar en uitlaatdeksels

en uitlaatdeksels

Als je ongeduldig bent, kom je in de verleiding om deze stap van vijf minuten over te slaan, maar doe dat niet.

Gebruik primer

Verf en primercombinaties zijn prima als je al een schoon, glad oppervlak hebt, maar als er problemen zijn met de muur of het meer dan acht jaar geleden is dat je voor het laatst hebt geverfd, bijt op de kogel en ga met een afzonderlijke primer.

Box je verf

Vraag uw verkoper om u te helpen met een realistische schatting van hoeveel verf u echt nodig heeft, zodat u het allemaal tegelijk kunt kopen. Combineer vervolgens alle verf in één grote container en meng het grondig. Dit staat bekend als het ‘in dozen doen’ van uw verf en het houdt uw kleur van begin tot eind consistent.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *