Dingen om te vermijden

Fouten maken om te vermijden

Voorbereidingstijd overslaan

Zorg ervoor dat je muren goed hebt schoongemaakt, schillen en scheuren hebt weggeschraapt, schildertape zorgvuldig hebt aangebracht en dat je eventuele pleisters hebt gedroogd voordat je begint.

Beknibbelen op borstels en rolhoezen om geld te besparen

Goede penselen en rolhoezen geven een betere dekking en besparen u op de lange termijn op verf – plus de penselen gaan jaren mee als u ze verzorgt – dus ze zijn de uitgave waard.

geld te besparen

 

Afplaktape gebruiken in plaats van echte schilderstape

Pro’s geven het geld uit voor tape van hoge kwaliteit, en dat zou u ook moeten doen. Gebruik een plamuurmes of minischraper – niet uw vinger – om luchtbellen te verwijderen en de randen af ​​te dichten om druppels te voorkomen en scherpe lijnen te garanderen.

Gaan zonder primer

Primer verhelpt gebreken in het oppervlak en geeft u een gladde, langdurige finish. Het is prima om verf-en-primer-in-één-mixen te gebruiken als het oude oppervlak eerder was geverfd, in goede staat is en een platte (niet-glanzende) afwerking heeft. Maar als u over een moeilijker oppervlak schildert, zoals gips, hout, beton, glanzende verf of gebeitste / poreuze gipsplaten, gebruik dan een op zichzelf staande primer of een premium alles-in-één mix die speciaal is ontworpen om ongeverfde oppervlakken te bedekken.

Vlakke verf gebruiken in een gebied met veel verkeer

Wasbare satijnen of halfglans zijn een betere keuze voor ruige plekken zoals kasten en wasruimtes, maar je kunt ook kiezen voor een duurzame, premium matte afwerking zoals Benjamin Moore’s Regal Classic Premium Interior Paint of Behr Marquee Interior Paint & Primer.

Overschilderen met hoogglans lak zonder schuren

Nieuwe verf heeft wat textuur nodig om zich te hechten, dus zorg ervoor dat u eventuele glanzende oppervlakken licht afschuurt met schuurpapier, gevolgd door spoelen met schoon water.

Je penseel te ver in de verf dompelen

de verf dompelen

Dompel het slechts een derde van de weg naar binnen – je krijgt genoeg verf op je penseel zonder de verf te verspillen of diep in de haren te duwen, wat moeilijk schoon te maken is.

Doelloos schilderen

Begin altijd bij het plafond en werk naar beneden voor de gladste afwerking; op die manier kun je druppels opvangen terwijl je werkt.

Over behang schilderen met verf op waterbasis

U kunt over behang schilderen, maar zorg ervoor dat u eerst een primer op oliebasis gebruikt. Verven en primers op waterbasis kunnen de behanglijm opnieuw activeren en lelijke schilfers veroorzaken.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *