Een muurkleur

Hoe een muurkleur te kiezen

Laat je niet intimideren door kleur – het kiezen van de juiste schaduw is eenvoudig met deze professionele tips.

Volg trends. Sommige meerjarige combinaties verliezen nooit hun charme, zoals frisse blauw-witte keukens of rustgevende groene slaapkamers. Maar ook nieuwe ideeën zijn spannend:

zijn spannend

Een sterke beweging in de richting van natuurlijke, milieuvriendelijke materialen heeft graniettonen, groen, bruin en wit in de schijnwerpers gezet.

Of je nu neutraal of vet op de muur gaat, probeer te accentueren met metallic verf op meubels, verlichting, sanitair en accessoires. “Zilver, goud, brons, koper en parel voegen elegantie toe zonder te zwaar te zijn,” “Bij daglicht lijken deze kleuren neutraal; in het licht van de avond geven ze een gastvrije gloed. ”

Als u een statement wilt maken, zijn sterke kleurenpaletten afgeleid van het Russische, Indiase en Latijnse ontwerp trendy; meng ze met traditionele kleuren of neutrale kleuren voor een door en door moderne look.

Op technologie geïnspireerde verzadigde kleuren zoals limoengroen, koningsblauw, appelrood, zonnegeel en mandarijn stralen energie uit en geven een gevoel van rijkdom aan een kamer.

rijkdom aan een kamer.

Gebruik kleurrelaties als uw gids, maar wees bereid om te experimenteren. Complementaire kleuren zijn kleuren die tegenover elkaar liggen op het kleurenwiel – dat betekent dat ze visueel in balans zijn, hoewel het hoge contrast misschien meer dramatisch is dan je in een kamer wilt. “Ook tegengestelde kleuren werken goed,”. “Bijvoorbeeld, salie groen (een geel-groen) paren prachtig met violet. Soms zijn combinaties interessanter als de kleuren geen directe tegenstellingen zijn. ” Misschien vind je het uiterlijk van een analoog kleurenschema ook leuk, die kleuren combineert die direct naast elkaar op het wiel liggen; deze combinaties komen veel voor in de natuur, dus we vinden ze meestal prettig.

Laag op toon voor een verfijnd effect. Een monochrome kleurencombinatie gebruikt tinten van één kleur. Om een ​​effect te creëren dat sereen en elegant is. De sleutel tot succes met deze aanpak, omdat het zo subtiel is, is om textuur toe te voegen en verschillende patroonschalen te gebruiken in de materialen die je kiest. ”

Maak een proefrit. Verfstalen vertellen u niet alles wat u moet weten. Koop het testformaat van de fabrikant in je nieuwe kleur en borstel wat op de muur (bij voorkeur waar je het later met een foto kunt verbergen). “Kijk ’s ochtends,’ s middags en ’s nachts naar je verfmonster,” adviseert je, zodat je kunt zien hoe de kleur verandert naarmate de lichtkwaliteit verandert.

lichtkwaliteit verandert

Houd niet in. Als je op zoek bent naar een persoonlijkheid in een alledaagse ruimte, wees dan niet bang om een ​​grote, expressieve kleur voor de muren te gebruiken. Je kunt die gewaagde muurkleur altijd combineren met neutrale meubels om een ​​statement te maken zonder hoofdpijn te veroorzaken. “Er is echt geen reden om niet te experimenteren met verf op muren, omdat het geen grote investering is om het te doen of om het later te veranderen,” “Kleur is ongetwijfeld de kortste weg naar een dramatische setting.”

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *